I праведнi, i грiшнi...

Оксий Ожына
І праведні,і грішні
Всі рівні  перед Богом.
Але одне їсть прісно
В житті своїм  убогім,
А інше розкошує
В палатах з килимами,
І їсть,і п'є,і всує
Із виглядом імаму,
Возведений в безгрішні,
Ученими речами
Людей простих повчає
Піднявши палець грізно...



А люди-сіромахи
Догідливо схиливши
Голівоньки,----    від страху,
Немов перед Всевишнім,
Тремтять !
І віри ймуть йому..!
А хто він єсть,
                і кум  кому,--
Про те у темному куточку,
Рвучи на грудях в прах сорочку,
Хтось,може,й скаже...
                І заплаче...
Бо зранку,бачите,пиячить,
І ось  уже ---   "дійшов  до точки"..!