Приятели

Тракиец
Къде сте мои приятели.
Живота неусетно лети.
Вие бяхте добри ваятели
на смели и дръзки мечти.

В най тежки моменти
с мене сте били.
Безстрашни левенти,
бдели сте като орли.

Човекът е добро да дарява,
топлота от него да струи.
Любов от злото да отсява,
душевност чиста да гради.

Честност,доблест и слава,
вас душите ви да огрява.
Щастие господ да ви дава.
Живота с обич да ви дарява.

Приятелство не се купува,
верността до гроб остава,
нежност и обич да царува,
измяна да не съществува.

И нека в този свят жесток
приятелството да го има,
вечно като всевишния бог.
Никога,то да не си отива.