Де шукати свiтло?

Бондаренко Михаил
Де шукати світло?

Де шукати світла,
Де його знайти?
Утопилась віра
У хмільній пітьмі.
Час тяжкої злоби,
Катастроф і вбивств,
Смерть радіє світові,
А життя тремтить.
А життя тремтить,
Пухне і сміється,
Наче із душі
Кров вином проллється.
Скільки буде горя,
Скільки буде сліз?
Утопилось горе,
А сміється біс.
Серце його кволе
Калатає в ритм,
Потемніла віра,
Забруднився світ.
Світ епохи блазнів,
Схованих Іуд,
Бачу як за спиною
Камінь бережуть,
Не ховайся в стінах,
Я тебе знайду,
Бачу, що я зайвий
В правоті страшній,
Де невіра біситься
І гниє закон.