Науково-гастрономiчний вiрш

Александр Зубрий
Гастрономічно-поетична страва-вправа з нетрадиційними
римами.

...Витікає із тіла енергія,
  Пропадає кудись біополечко.
    І думок в голові вже не оргія,
      А коїтусу борсання кволеньке.
Аритмія повзе по артеріях,
  Де-ен-ка розкрутилася в лінію.
    От зайти б зараз до кафетерію!
       З’Їсти суші, читаючи Плінія.
І незримо із ним про матерії
  Крізь віки дискутуючи подумки,
    В організмі поповнить калорії,
      Щоб голодним не бути недоуком.
І історія з рибою в суміші
  В мозку викличе збільшення звивинок,
    Що, розмножившись, наче ті еміші,
      Зроблять роздуми вартими вичинки.
Читачі! Ви, мій творик сприймаючи,
  Інтелект дуже свій не напружуйте.
    Бо, глибинного змісту шукаючи,
      Можна легко на сказ занедужати.
Усміхніться, хоч, може, й не хочеться
  Гнів на дурість мою зараз стримати.
    Як лисиця полює на кочета –
      Так я бавлюсь незвичними римами...

2011