Мясо для котов. Гарольд Монро

Марк Полыковский
Эй, коты со всех дворов,
Вот вам дар от поваров;

Тащит малый тачку с мясом,
Распевая зычным басом:

Быстро, Белый! Быстро, Рыжий!
Гей! Не мешкать! Ближе, ближе!

Полосатик, брось сомненья,
Отложи все приключенья!

Побыстрей, кошачья раса!
Мясо! Мясо! Мясо! Мясо!

Хвост трубою, лоботрясы!
Счастье близко! – Мясо! Мясо!

Где подружка, где Мурлыка?
Наше счастье не безлико.

Не гони судьбы своей,
Будь с ней ласковей, нежней.

(Ты ж, квартирный котофей,
Лучше дома лапки грей).

Суматоха больше часа –
Для котов дворовых МЯСО!

17.09.11

          CAT'S MEAT

         Harold Monro

Ho, all you cats in all the street;
Look out, it is the hour of meat:

The little barrow is crawling along,
And the meat-boy growling his fleshy song.

Hurry, Ginger! Hurry, White!
Don’t delay to court or fight.

Wandering Tabby, vagrant Black,
Yamble from adventure back!

Slip across the shining street,
Meat! Meat! Meat! Meat!

Lift your tail and dip your feet;
Find your penny – Meat! Meat!

Where the mistress? Learn to purr;
Pennies emanate from her.

Be to her, for she is Fate,
Perfectly affectionate.

(You, domestic Pinkie-Nose,
Keep inside, and warm your toes.)

Flurry, flurry in the street –
Meat! Meat! Meat! Meat!