рисунка от септември

Пламен Парнарев
…И следите ни сякаш се търсят.
Като паднали звезди от Пътя.
Виж триколката лятна на вятъра
как събира листа. До мръкнало…
Как изпраща венчета по тебе
от зелени сънливи сенки.

А на дъното мракът сияе
по кристалната чаша на залива.
И лекува от всяка болка
остарелия камък. В душата ми…