Каламбур на беларускай мове - 6

Леонид Ганчаров
Каламбур сутэнёра

Гавару я гэтым НЕБАРАКАМ:
"Прыйдзецца глядзець на НЕБА   РАКАМ!"
Усе пра гэта ведаюць, А  СВЕТА
Чырванее: "Трэба мне АСВЕТА."
***

Каламбур сутенёра

Говорю я этим бедняжкам:
"Придётся смотреть на небо раком!"
Все про это знают, а Света
Краснеет:"Нужно мне просвещение."