Маей Беларуси

Раиса Кастелянская
На белорусском языке

Выходжу сонечным ранкам.
У сінем небе вясёлкі след.
У спелы жыце ззяюць рамолнкі,
нібы той дарогі бранзалет.

Цішіня навд ракою плеўа,
кветкі хочуць ранак удыхнуць.
Я падстаўлю святанку плечы,
каб цябе, Беларусь, адчуць.

Неба сіняя сэрца халодзіць,
у траве аксаміты расы.
Я баюся - жіцця не хопіць,
каб апець Беларусі красы.

Гэты ранак і поле калоссяў,
цішыня над ракою і гай.
Я люблю і ўлетку і у восень
Беларусскі мой родны край.

2011