Дощик

Марина Степанская
                (вірш писався давно, коли

                в мене ще й дитини не було.

                я уявляла свою розмову з малям, і от що вийшло...)



Подивись-но, любий синку -

В небі плавають хмаринки.

То - для дощику торбинки -

Щільно в них лежать краплинки;

Безліч крапельок води!

          І мандрують світом хмари,

          Гнані вітром, мов отара,

          Ані краплі не минають -

          До торбинок уминають,

          Доки вже нема й куди.

Ось тоді, коханий синку,

Дощик ллє свої сльозинки -

Тихо мжичить, сіє дрібно,

Розсипа намисто срібне.



опубліковано в блозі 04.11.2001