Втратили

Александра Салюк
Система слів, які завчасно завчили,
Барикада між колишніми друзями,
І дітей так своїх навчили,
Вже пишалися автомобілями.

А поезія, наче убилася,
Написали, що самогубство,
І людина в собі закрилася,
Почорніло нещасне людство.

І вітаємось вже без посмішки,
Так бездушно, не помітивши,
Не вставали давно навколішки,
Кохання на вік відпустивши...