А свiт таки спiймав!

Леся Романчук
Так хороше в пустелі чи на скелі
Шукати дивних доль і дольних див!
Шикуйтеся, шикуйтеся до келій!
А світ таки спіймав, хоч не ловив.

Поборюйте, поборюйте спокусу,
Будуйте стіни штучних перешкод,
І хай сумління стомлено загрузне
В тенетах рукотворних несвобод.

Рятуйтеся щосили і щозмоги,
Сходинка по сходинці, ще і ще!
І хай святкує гучно перемогу
Той, хто з людського тіла утече.