Халык эйтеменен, кануннары

Ямалеев Марс
               
       *  Дуслыкны  алдан исэплэмилэр.
         ** Мэхэббэт турында кычкырмыйлар.
           *** Дореслекне     исбатламыйлар.
             **** Яхшылыкка  хак   сорамыйлар.
*
Дуслык   хисен  салмыйлар   хисап-исэпкэ ,   
Котмилэр    дуслыктан    табыш – молкэт.
Ж,ан  бирергэ  дуслык  очен   булса    сэлэт,
Бэхет   булыр   тормышын,да  hэм  бэрэкэт.
**
Мэхэббэт  тойгысы  тулса  кун,елен,дэ.
Эгэр  янса  сою   уты  ,  йорэген,дэ .
Соям  диеп  кычкырмыйлар  иртэ - кичен
Эшен,  белэн  курсэтэлэр   сою   хисен.
***
Дореслекне бер кайчан исбат итмилэр.
Изге  эшне  кирэк  тугел  тикшерергэ.
Кайчан  булсада  чыга   ясаган  ялган .
Тишеп  чыкан БЕЗ шикелле капчыгыннан.
****
Яхшы   гэмэллэр   кылганда  кешелэргэ.
Улчэмилэр  хакка   куеп ,  эшлэрен,не.
Чын   кун,елдэн,  йорэген,нэн  телэк  белэн ,
Кылган гэмэл  ,   тормыш   бэрэкэтен    бирэ.  ( 03,10,2011г,)