до сша

Алёна Бабий
увага, важливий момент: ти відлітаеш до осені в країни
монет, різнокольорових одеж та спиртних напоїв-мікс,
а я залишаюсь стирчати серед буденьских завіс.
ти мабуть будешь вболівати за нікс, а я тут за шахтар,
бо це наше, це традиційно: пиво та крики "вдарь!ще раз вдарь!"
ти там по манхетенну гулятимеш впродовж сотен хвилин,
куритимеш справжню люльку як крутий мен,
а мені залишиться твоя пачка кемел,та недопитий ніким абсент.
я знаю в твоєму вікні тепер та жінка,що з факелом та за свободу з франціі прибула,
а в мене кругом якісь виродки та в кватирку сморід як з болота -
так, це лише парфюми моєї держави. це - "моя страна"...
я чомусь не вірю, що ти до мене вернешся, знову прелитиш сюди,
бо там же є бродвей, а ти так мріяв про "кєтс".
але я не викидаю твоєї потертої кожанки.нехай весить,хай йому грець!