Люблю я Гриця

Александра Первая
                Свати ідуть!
                Мерщій же,доню,
                Клади на припічок долоню,
                І колупай не дуже глину,
                Щоб не обшарпати цеглину,
                Хрещений батько від Петра,
                І сват заможний,
                В них добра,
                Не те,що в Гапчиного Гриця,
                Прислав Петро,бач,старости,
                Не генбуй же,Меланко,ти,
                Заходьте,гості,до світлиці,
                Гарячі з печі паляниці,
                І мед-горілочка,чекає,
                А що,добродій тут шукає?

                -ДобрИй день Вам, і Вашій хаті,
                Щоб Ви були завжди багаті,
                Мисливці ми,шукаєм птицю,
                Для нашого орла орлицю,
                Щоби були до віку вкупі
                І не товклись як мак у ступі,
                Поза тинами не тинялись,
                І до весілля готувались.

                -Меланко,доню,не пручайся,
                З Петром до Савки обвінчайся,
                Не то,Пилипівка настане,
                Дівочий вік позаду стане.

                -Та,ти вже піч не колупай,
                Йди старостів вже привічай,
                Мланко,гарная орлиця!

                -Ой, матінко,люблю я Гриця...