живемо на вол, та бачимо грати

Денис Кондратенко
живемо на волі, та бачимо грати,
і стіни навколо... Навіщо вони?
вони вже нікчемні, замовкли гармати,
ласкаво майорять твої прапори'.

ми бачимо світло, це твій теплий промінь
навколо нічого, і є тільки ти.
я вже збожеволів, я хочу повітря;
скоріше, негайно, благаю, лети!

Ми прагнемо волі від сумнівів сво'їх
ми очі собі зав'язали, а ти
легкою ходою, пропливши метою
залишила мене. Нічого, іди...