Шелоно вигира на чеченском

Ибрагимов Лёма
Шелоно вигира пешана улле.
ГIайгIано кхайкхира ойланна юххе.
Шен хеннахь латозчу пешана улле.
Ши-бIозза йиначу ойланна юххе.

Бодане еара цхьа шийла буьйса,
Дегаза еара ша хьаьхна чилла.
Са хIовка доккхучух яра и буьйса,
Т1ом бахьаш еана яра и чилла.

Питано кхоьллира цхьа Iаьржа хьунаш.
Жинаша шелдира и довха дегнаш.
ЦIий Iано сатесна яра и хьунаш.
Дан дезарг ца хууш дацара дегнаш.

Питано лийринарг хилира кхочуш:
Т1ом баккха лиинчийн лаам ц1а кхачош.
Цхьана коша бийшира дукха а дика к1ентий –
Халкъана уггаре хьанала к1ентий.