Со воцуш мегашдерг на чеченском

Ибрагимов Лёма
         
Со воцуш мегаш дерг  сан дахар дац,
Хьо йоцуш мегаш дерг  данне а дац.
ХIун дара, ахь баьхча хьайна ца веза –
Ца везча а, хьо еза дог хилча реза?

Ша-шена цавевзарг  диканна вац,
Хьекъале хаьттича  дахар дош дац.
ХIун дара, ахь баьхча хьайна кхин веза?
Кхин везаш хьо хиларх, суна хьо еза.