Казацька

Анатолий Тарас
Гей, козаче, вдалий син вільної країни,
Запорізьких ватажків, неньки Україні,
Та могутнього Дніпра – хвиля неба сягне,
Закликай на коло всіх, хто свободи прагне.

Хай дізнається народ про козацьку долю
І як гинули сини за життя та волю.
Як за землю нашу всі до кінця стояли,
Від заклятих ворогів неньку захищали.

Гей, браточки-козаки, поруч всі ставайте
Україні молодій щиро присягайте.
Захищати рідний край, віру і свободу,
Безкорисливо служить Богу та народу.

Розквітає хай земля в нашій батьківщині.
Будьмо разом! Будьмо гей! Слава Україні!


         15.06.11 (ШАН)