Momente more

Колюче Щастя
Увесь мій біль-
В твоїх очах
Космічні сни
Безсонних ночей...
Спутане волосся-
Свободи занадто!
Сьогодні сонце
Дивилося твоїми очами
***

Твій шлях—написаний на небі
Серед хмар—твое ім я
Мене більше поряд не буде
Берегині твого життя
Я безсильна дарувати мрії
Сипати на голову зірки
Коли ти загубив віру
І порвав найкращі вірші…
***

Ти—безмежний і нерозаданий
Мов планета в далекому всесвіті
І тобі давно все пробачено
Якщо хочеш, дивися в очі
Ти живеш у моему серці
Схований від ворожого життя
Ти несправжній—лише сміешся
І не віриш моїм словам
Вас двое в моему житті
Я кохаю і маску, і душу
Ви обидва—потрібні мені
Ви обидва любите дощі…
***

Так живи.Нікого не бачучи.
Дово не чекаючи дзвінка
В страшній тиші не позіхаючи
Не шукаючи в небі зірок
Так живи.Забувши про любов
Заасивши ліхтарик серця
Так, живи!І я тебе знайду
Заберу зі світу ілюзій.

***

Осінь,що не залишить надій
Лише переживання минулого життя
Мені важко тут просто жити
Мені важко в осені.Без тебе.
Тиха війна з собою
Нерозуміння найрідніших
Я не маю права на любов
Лише радість чужих посмішок
Живучи віртуальним коханням
Валентинками і поцілунками
Обираю протилежний шлях-
За тобою.З самотнім щастям.
*
Безсонна ніч закінчиться світанком
І сотні сліз осушить тепле слово
На даху баатоповерхівки
Я питаю себе-"Чи потрібна?"
У цій ночі не було меж
Не було бажання пригріти мене
Саме тут,де Всесвіт безмежний
Зрозуміла-вічність-у погляді
Вже далеко-молитви і войни
Вже не чути галасу і шуму
Переді мною розійдуться хмари,
Якщо я йду з усмішкою для тебе...

*
Посміхнешся радісно маляті,
Не подивишся у мій бік...
Мій вибір-бути самотньою
З вічним ім ям твоїм
Будь ласка, залишся собою-
Я не варта,нічого, крім мрій.

Сміливіше!Волосся з лоба,
Босоніж...Через мій біль.
*
Не бери до уваги-це мрії
Слабкі крила моеї душі
Зустрівши на даху світанок
Безсумнівно, стае краще
Ми з тобою, друже, не янголи
Не розмалюемо уашшю небо
У дитячих віршах ти писав про кохання
Не кажи, що його немає.
*
Пісні-зіркам, що стерла з неба
Чиясь божественна рука
У квартирі, серед стін і меблів
Спостеріаєш дощ з вікна
Розчиняешся у цих краплинах
Забуваеш,хто ти,для чого
Просто живеш.Сторінками книжок,
Тих мелодій, коли був щасливий...
Розіп ятий своїми віршами,
Тим минулим, де всі загубилися
Ти забув про нещасне кохання
І про дощ, що поглинув сум...
*
Я-кохаю.Катеорично.
Безпринципово, без сенсу
На червоне світло світлофора
Побігу за тобою по трасі
Як щасливий білет у трамваї-
Не потрібна, але не викинеш
Коли місто тихо засинає
Плачу, аби ніхто не побачив
Так, без сенсу мое кохання
Беззмістовні-погляди на тебе.
Але віра...вона не помре.
Вічне все, що таке просте
***

Прокидаючись рано вранці
Я побачу світ очима дитини
Дихаючи на холодні пальці,
Закричу,що зима-це чудово!
Подарую тобі райдугу,
Перший дощ, і грозу, і сонце
Забирай...Мені потрібно мало:
Будь зі мною не надто дорослим...
***