За гратамы

Третьяков Александр
То доля наша ти кайданы
Та й нэвмэрущи ти майданы,
Де з нас знущаются паны,
Що б не загынуть вид нудьгы.

Навить не вмиють два до два додати
А йим за нас усе тут выришаты,
Ни хто не каже - ось доба,
Що на вкругы одна гоньба

Але навишо ж ци прова,
Колы нихто их не мовля,
Колы то вже ты чуешь пане,
В краине наший лад настане!