Ой не ллеться вода при дороз. на укр...

Сергей Бояров
Ой не ллється вода при дорозі,
Та в горло не лізе –
Не можна без неї прожити,
Не можна без неї втопитися.
А в лузі зеленім вітер гуляє,
Шепче на вухо за руки тримає –
Не пий ти горілки, не ходи у шинок,
Бо горе не мліє, воно не п’яніє,
Від нього душа і та порожніє.
   Краще поглянь ти навколо, сльози зітри.
   Як житимеш в неволі - куди зможеш піти?
   Що ти побачиш? Коли очі твої –
   Спустошені, п’яні – посохнуть вони.
Ой не ллється вода під камінь в дорозі.
Бувало нап’юся, а вітер спитає –
То в полі тополя так пісню співає?
Чи горе твоє на сурмах грає?

                1.06.2003