Тонгэ керсэм...

Фаниль Асфаров
Тонгэ керсэм читен була мина.
Ялгызлыктан эллэ инде шашам.
Йорэк жылысын жиллэр аша.
Сина жибэрергэ тырышам.

Эллэ буре улый урманнарда.
Эллэ козге жиллэр исэ.
Ник кенэ минем йорэгемэ.
Синен жылы бер грамм гына тисэ.

Шатлыгымдан  жырлар идем.
Бит йоземэ кояш чыгыр иде.
Жылы бер суз эйтсэн мина.
Шатлыгымдан биеп бирер идем.

Эллэ сары яфрак арасында.
Сою хатлары югалды.
Бик тырышып таратсанда.
Кунел шатлыклары табылмады.

Тонгэ керсэм, читен була мина.
Ялгызлыктан эллэ инде шашам.
Буре булып укермэскэ.
Тешлэр кысып нигэдер тырышам.