Christopher Logue. Epitaph

Пётр Корытко
 Автор фото: Heinrich v. Schimmer


Кристофер Лог

             Эпитафия

             Я стар.
             Пропали интересы.
             К тому ж,
             И разум подувял,
             И мыслей бег
             Как шаг
             У старого повесы...
             Вы спросите:
             - Где счастье взял? -
             У двух вещей:
             В мечтах
             Меняю пенс на шиллинг
             И
             В ушах
             Как пенье девушки
             Её вопрос:
             - Не по пути ли нам?..





Christopher Logue

Epitaph

I am old.
Nothing interests me now.
Moreover,
I am not veri intelligent,
And my ideas
Have travelled no further
Than my feet.
You ask me:
What is the greatest happiness on earth?
Two things:
Changing my mind
As I change a penny for a shilling;
And,
Listening to the sound
Of a young girl
Singing down the road
After she has asked me the way.