про-пра мою-маю маленькую родину-радзиму!

Максим Комаров
Климаушчына мая!!
Як люблю цябе я!
За пали за твае,
За луги па вясне,
За старыя шляхи,
За той бераг раки
Дзе я часта хадзиу,
Дзе я рыбу вудзиу!
Дзе стаиць стары клен
С буслиным гняздом.
Дзе асениим утром калышыцца ен.
Тольки тута мой дом!!!