Навошта?

Янка Анхель
Навошта? Навошта ўсё гэта?
Чаму не магчымай з'яўляецца мэта?
Чаму выбраць цяжка, калі нават два словы?
Навошта маўчаць, як быццам забыў мовы?

Мо будзе лягчэй калі праўду сказаць?
Адкуль жа сумленне? Хвалююсь слабасць паказаць?
А можа я здолеў ашукаць сябе самога?
І ад маіх словаў не зменецца нічога?

Цяпер я ўпэўнены, што гэта не тое...
Каханая, я хачу застацца з табою!