Беларускае

Дрозд -Птичка Певчая
Супыніся толькі на момант,
Зазірні ў кішэні душы.
Ты схаванае знойдзеш у штодзённым -
У павуцінні ўспамінаў кашы.

Крок спыні, прыбярыся ў думках,
Раскладзі па паліцах сваё:
Мары, планы, рахункі і вопыт.
Выкінь тое, што змрочыць жыццё!

Смецце вынясі, вытрасі ложак
Ды сумленне дастань з-падпала.
Можа гэта табе дапаможа
Зразумець у чым памылка твая?

А калі ўсё апратаеш, ложак
Чыстай посцілкай ты пасцялі,
Каб у счасці і ў горы бы ў воблак
На яго з Ёй ляглі.