Зброя

Прокопенко Юрий
Ти тримаєш приховану зброю,
Твоє тіло небезпечне без слів.
Все вбиває: і лати не встоять,
Марний захист блискучих щитів.

Не знайти антитіл протидії,
Тінь нейронів полонили вогні.
Твоя зброя нещадна стихія,
На перетині кодованих днів.

Ти стріляєш невпинно і точно,
Наче снайпер, секунда й кінець.
Перевернеш всі стани поточні,
Спокій тиші зведеш нанівець.

Твоє тіло – прискорювач крові,
Ланцюгова реакція відчуттів.
Це підступність запечена в змові,
Невблаганна, мов вирок судді.

Зброї шарм – епідемії вихор,
Вже не вилікувати забуття.
Затріщить передзвонами дико,
Інфікованих мрій купа сміття.

Ти неначе безжальний загарбник,
Опромінюєш свідомості плин.
Від флюїдів отруєних, гарних,
Скрізь в повітрі спокуси бурштин.

22.08. 12.05.2008 рік.