Э. Дикинсон. 181. Я потеряла Мир - вчера!

Валентин Емелин
Эмили Дикинсон

181

Я потеряла Мир – вчера!
Поможете найти?
Приметы – Звезды на венце
из Млечного Пути

Дукатов он ценней на Взгляд
мой скромный, Торгашу
не нужен он – но для меня –
сыщите – Сэр – прошу!

(с английского)


Emily Dickinson

181

I lost a World – the other day!
Has Anybody found?
You'll know it by the Row of Stars
Around its forehead bound.

A Rich man – might not notice it –
Yet – to my frugal Eye,
Of more Esteem than Ducats –
Oh find it – Sir – for me!