Иначе прозвучат шаги... J 99 Эмили Дикинсон

Ирина Бараль
Иначе прозвучат шаги –
И жест мелькнет иной –
Не сможет удержать тоски
Певец в листве густой.

Над немотой другого сна –
Другой ребячий смех...
Но так же расцветет весна
И в срок повалит снег!


***

EMILY DICKINSON

J 99

New feet within my garden go –
New fingers stir the sod –
A Troubadour upon the Elm
Betrays the solitude.

New children play upon the green –
New Weary sleep below –
And still the pensive Spring returns –
And still the punctual snow