Единственный человек

Светлана Пригоцкая
 По мотивам Велички Петровой
       ( Болгария)

 http://www.stihi.ru/2011/05/02/8539

  Ты единственный мужчина потерянный,
  Как я тебя нашла!
  Наивность моя неизведанная
  Раскрыла свои крыла.
  Магическое видение,
  Необъяснимые чудеса,
  Теряя голову, бух...на мгновение
  И лететь в твои мальчишеские небеса.
  Прекрасных иллюзий пыл
  Под пылкостью твоей власти.
  Ты то небрежно сладко...мил,
  То шаловлив до бесконечности красок.
  То зол, словно зелье Дьявола пригубил,
  То с робкой преданностью говоришь о любви.

  Ты единственный мужчина потерянный,
  Хорошо, что тебя нашла,
  Любовь твоя сокровенная
  Раскрыла свои крыла!

художник: Гузенко Павел " Жар-птица"


Величка Петрова

ЕДИН МЪЖ         
Ти си един загубен мъж.
Къде ли те намерих!
Наивността ми изведнъж
крила към теб  разпери.
Омагьосана видях,
необяснимо чудо,
без мозък бях …
и полетях,
и се понесох лудо
в момчешките ти небеса-
илюзии прекрасни,
където само чудеса
са страстите ти властни.
Ту небрежно сладък… мил,
ту палав до безкрайност,
ту зъл от Дявол биле пил,
ту с кротка всеотдайност.

Ти си един загубен мъж,
добре, че те намерих.
Любовта ти изведнъж
крила над мен разпери.