Кавказ

Петимат Абубакарова
Кавказ                М.Ю.Лермонтов.

 Дахаран малхбалехь кхолламо шух
 Къастийна лелаварх,къилбехьан лаьмнаш,
 Цкъа гича-м тоьур ду,диц ца дан шу;
 Сина ма-деззара Даймехкан мерза аз,
           Еза   Кавказ.

 Бераллехь висира  кхелхина нана,
 Делахь а хетара са даьржаш-довш,
 Кху арахь хезашха  виначуьн аз.
 Цундела хьоме  ду цу тархийн баххьаш,
          Еза    Кавказ.

 Шуьца вара ирссе,ламанан ч1ежаш,                14
 Пхи шо-хан д1аели,сатуьйсуш шоь,
 Кхузахь ма девзира х1урлаан б1аьргаш;
 Ткъа даго-м шур-шур до,уьш дуьхьалтуьйсуш:
          Еза   Кавказ.      


http://stihi.ru/2016/07/18/3951


                2004-г1а шо (Гоч)