Блок Как тяжело ходить среди людей English

Евгения Саркисьянц
“A man has burned there.”
- A. Fet


How onerous, to cover my decay
From people, acting animated,
And to narrate the passion's tragic play 
To those whose lives are still awaited,

And, studying my nightmare, to perceive 
And put my lawless feelings in a row, 
So that they see in art's pale afterglow
The deadly fire of what it means to live!


***

Там человек сгорел. Фет

Как тяжело ходить среди людей
И притворятся непогибшим,
И об игре трагических страстей
Повествовать еще нежившим.

И, вглядываясь в свой ночной кошмар,
Строй находить в нестройном вихре чувства,
Чтобы по бледным заревам искусства
Узнали жизни гибельный пожар.