В полонi

Прокопенко Юрий
Я в полоні – твоєму полоні,
І на  волю вже шлях не знайти.
Я транзитом, а ти – на кордоні,
Наказала, підступно, зійти.

Груди стисли невидимі пута,
В серці пекло і рай в одну мить.
Я знаходжуся в стані рекрута,
Що не вміє себе боронить.

Полонений твоїми словами,
В паралельнім для себе краю.
Потерпаю, облитий дощами,
Наче струмом нестерпним стаю.

Порятуй моє дихання вперте,
Лабіринт свій осяй навкруги.
Бо помру, небесами роздертий
І спалюся безжально з туги.

Я в полоні, вже здався без бою...
Легіон перейшов на твій бік.
Я безсилий і вкотре не встою,
Зникну зовсім, безшумно, навік…


28.02.2008 р.