Двiр вкрився листям

Игорь Белый 3
Останній місяць вимагає місця
У черзі змін осінньої природи
Він дочекався слушної нагоди
І налетіла хвиля падолиста…

Та Жовтень не бажає поступатись
Пручається ще сильними гілками
Тримається багряними листками
За час, який спливає, ох спливає…

Чіпляється за жевжиків крикливих
За краплі рос яскраві наче буси
Та вже зібрались у ватаги гуси
Вже полетіли. Вороття немає…

І листя обпаде. Не відвернути.
Настане Листопад за ним морози
Але невдовзі невгамовні грози
Нас сповістять про Травень і тепло…