Любов...

Юлия Брова
Чи ви питалися колись
Що є любов? Що значить теє слово?
Невже ніколи? То дивись.
Любов - це те, про що не скаже мова.

Он, за горами, сонечко сіда.
Воно спішить віддати місце ночі.
Щоби красуня-ніч, хоч вже не молода,
Пустила в небо чари-зіроньки дівочі.

А відчуваєш ти: подув ось вітерець.
І він лиш знає, та тобі не скаже,
Що десь пастух пасе овець.
Йому сопілка дорога, він і царю відкаже.

Аж ось вікно. У ньому мати.
І це маля для неї - все. Ціннішого нема
В житті. Аби його плекати...
Та все сама... сама... сама...

Ось це любов. А не оте,
Що кажеш ти дівчині третій кожній.
Любов - це щось чарівне, золоте...
І погляд, що палає... А не твій порожній.