Физминутлар

Гульжиган Гайнуллина
*  *  *
Язганда без тырышабыз,
Укыганда тырышабыз,
Инде хэзер ял итик.
Арыгач, коч-хэл алабыз,
Сулышны дорес алабыз,
Ял иткэч, язып китик!
*  *  *
1, 2, 3 –
Устерэбез коч,
4, 5, 6, 7 –
Бераз устердек инде,
8, 9, 10 –
Эшлэрендэ ун!
1, 2, 3 –
Устерэбез коч,
4, 5, 6, 7 –
Бераз устердек инде,
8, 9, 10 –
Укуында ун!
Эшлэрендэ ун! (бу юл икенче тапкыр эйткэндэ)
*  *  *
10, 9, 8 –
Барыбыз бер тигез,
7, 6, 5 –
Куп миндэ дус-иш!
4, 3, 2, 1 –
Эшенне бетер!




*  *  *
Сэгать суга дан-дан,
Инде житте тан, тан.
Эйдэ тизрэк тор,  тор,
Колагымны бор!

*  *  *
1, 2, 3 –
Устерэбез коч.
Иелэбез,
Тураябыз.
Коч уссен дип,
Коч куябыз.
Тырышабыз, тырышабыз,
hэм шуна кочле булабыз.
*  *  *
Без усэбез, без усэбез,
Инде купне без белэбез:
Хэрефлэрне ойрэнэбез
hэм укый-яза белэбез.
Без укый-яза белэбез –
Фэн доньясына йозэбез.
hэм яхшыны начардан
Инде аера белэбез.
*  *  *
Урманга барам, барам,
Анда гомбэлэр табам.
Анда гомбэлэр табам,
Яхшысын кисеп алам.
*  *  *
Без, без, без идек,
Унике бала идек.
Сыйныфка кердек, тоз бастык,
Рохсэт иткэч, утырдык.
Укыдык без hэм яздык,
Язганда без арыдык.
Шуна бераз ял иттек,
hэм тагын язып киттек.