Не стреляй словами в душу мою... не суди...

Светлана Шиманская
Не стреляй словами в душу мою...

"Не судите, да не судимы будете." (Матф.7,1-6)

I
Не суди ты жизнь мою, не суди,..
Я, и так, лечу с трудом,.. но пою....
Для злословья цель другую найди,
Не стреляй словами в душу мою...
Если звуки чувств тебе не слышны,
Их подальше от тебя уберу...
Волны счастья не имеют цены -
Не касайся светлых мысленных струн...

Припев:
Не суди того, кто так же, как ты,
Был рождён Любовью из Пустоты...
И пытается взлететь над собой
За далёкой и прекрасной мечтой!..
Душам важно созидать и творить,
И в потоке вдохновенья парить,
Чтобы мощь святых энергий познать!..
Не суди тех, кто рождён, чтоб летать!..

II
Камни гнева в мою жизнь не бросай...
Не безгрешен ты и сам, чтоб казнить...
Лишь Творцу известно в ад или в рай
Приведёт судьбы незримая нить...
Жизнь сама решит - кто прав, кто не прав,..
Ей не сложно искаженья убрать...
Но в тебе навек останется сплав -
Слов и мыслей временная печать...

Припев.





Говоря о "Великой Вселенской Пустоте", подразумеваю Великий Абсолют.
При желании Вы можете заменить слово "Пустота" на более близкие Вашей душе слова - "красота", "высота", "полнота"...
Каждая душа имеет право выбора...
*
Благодарю замечательную болгарскую поэтессу
Марию Магдалену Костадинову http://www.stihi.ru/avtor/mariniki
за яркий и глубокий перевод моего стихотворения:

Не стреляй с думи в душата ми...не ме съди...

Не съди живота ми, не съди,..
Аз и така трудно летя,…но пея…
За злословия друга цел намери,
не стреляй с думи в душата ми…
Ако звуците на чувствата не чуваш,
от теб ще ги отнеса настрани…
Вълните на щастието нямат цена –
Не докосвай светлите мислени струни…

* * *
Не съди онзи, който като тебе
е бил роден с Любов от Пустотата…
И над себе си опитва се да полети
след далечните, прекрасни мечти!..
За душите важно е да създават и творят,
и във вдъхновение да се възнесат,
мощта на енергиите свети да познаят!..
Не съди онези, които са родени да летят!..

ІІ
Камък на гнева в живота ми не хвърляй…
Не си безгрешен ти, за да наказваш…
Единствено Творецът знае в ада или в рая
ще свърши на съдбата незримата нишка…
Животът сам ще реши – кой прав, кой не,…
На него не му е сложно да отсъди…
Но в теб завинаги ще си остане –
печатът временен на мислите и думите…

* * *
Не съди онзи, който като тебе,
е бил роден с Любов за Висотите…
И над себе си опитва се да полети
след далечните, прекрасни мечти!..
За душите важно е да създават и творят,
и във вдъхновение да се възнесат,
мощта на енергиите свети да познаят!..
Не съди онези, които са родени да летят!..

*
"Сквозь Время и Пространство"