Моей родине

Кульбабинка
невже для цього земле рідна ти скрутні часи пережила,
щоб зараз впавши дуже низько останню святість загубила?
ні, я ні за що не повірю, що хтось колись за таку долю
ішов, дивлячи в лице смерті, або втрачав життя і волю
була ти вільною країна, що ж лишилось з твоєї волі?
Лише шматок синього неба та невелике жовте поле