Из М. Цветаевой

Петимат Абубакарова
Акхарочунна-бен,
Мух1ажарна-некъ,
Кхелхинчунна-пен,
Х1оранна –шен  дукъ.

Зудчунна-харцлер,
Паччахьна-олалла,
Ткъа  сунна  -хьан  ц1е
Хесторан  куралла!



***   ***   ***
Зверю-берлога,
Страннику-дорога,
Мертвому -дроги,
Каждому  свое!

Женщине -лукавить,
Царю-править,
Мне  славить-
Имя  твое!