Ян, акка, чапкан кук булды

Ямалеев Марс
       
                (Кем  турында …   , узе   ан,лар!)

Биргам   булса  эле  яшэрбез  , хэм  тузербез     барына.
Ышанырбыз   килэчэккэ   ,  юл   булсада  таргына.
Кичсэктэ тау ,  киртэлэрен  ,   коч   хэл   белэн  юлларнын,
Таш   йорэкле   ялганнарны  ,  киртэлэр  куйганнарнын,.

Белсэн,   иде   шул   кешенен,   ,  нишлэп   кара  уйлары?
Нинди   яманлык  котэдер  ,   алда     тормыш   еллары?
Турэлэргэ    ярармын   дип ,  кара   эш  кылды  микэн? 
Эх! Хормэт  иткэн   кешедэ   ,   гэйбэтче    була   икэн ?

Остен   кеше   дип  кешедэн  ,  бэлки    узен    саныйдыр?
Бэлки   уз    язмышын   узе ,  ясыймын   дип   уйлыйдыр ?
Аяктан    екты   шул     бераз  ,   кара   ялган   сузлэрдэн .
«Ян,акка   чапкан  кук  булып ,  ут  куренде   кузлэрдэн»

Алгы    ометне    бетереп  ,  хур    иттеп      омтылышны.
Гэйбэт   сузлэре     тошерде  ,  тормышта  бар  карашны .
Тузэрбез   без   кара  ж,анлы  ,  гэйбэт  саткан  бэндэне.
Булэк  итеп ,  узебезнен,    "яшьлэр   аккан   мендэрне"   
                (28.09.2011г.)