***

Андрей Владимирович Нестеров
Мені погано... хто там? Що там?
І що це там за голоси?..
А це ще хто стоїть тут біля ліжка? ..
О,ні... Що далі?.. Що там потім?..
Вже ні на що немає сил...
Мені б іще пожити хоч би трішки!

Що за чудовиська крізь мене?
І всі регочуть і кричать,
Що заберуть вони мене до себе.
А це ще що бридке зелене?. .
Жахливо як вони пищать!..
Не мучте ви мене, не треба!

О, Господи! Спаси й помилуй!
Я вірю, знаю, що Ти є...
А ці кричать, що моя віра марна,
І що нінець всьому могила,
Безглузде що життя моє;
Кричать, що Ти - лише одна примара...

Ні! Брешете ви все, нечисті!
Я жив, молився не дарма:
Помре лиш тіло - душі не вмирають!
О Богородице Пречиста,
О, помолися й Ти Сама
За мене перед Сином, я благаю...

Уже не важко... відступили
Страшні, погані духи зла...
Так світло, тепло і так легко.
І з радістю іду в могилу,
Що у молитві смерть прийшла...
Так світло, тепло і так легко...
23.10.2002