Кознен, азакы ае

Ямалеев Марс
 

Алмагачнын,   яфракларын
Козге   ж,ил   йолкый   тагын.
Ялгыз   калган    ботаклары ,
Котэ   кыш   вакытларын.
 
Кукне   салкын   хава   баскан ,
Ж,ир    кырауга    сырылган.
Бакчаларнын,   яме    качкан ,
Тынлык    хисе   таралган.

Агачлар    озлеп    котэлэр ,
Кышнын  ап - пак  карларын.
Ябырлар ,  барын   ак " шэллэр " ,
Ж,ылытып    ботакларын.

Коз   бирэ   уз   вызыйфасын ,
Тэбигатькэ    буйсынып .
Килэсе    карлы   кышларын ,
Каршы    ала ,  сагынып.
               (08.11.2011.)