Сузырга сез онытмагыз, якыннарга ярдэм кулын

Ямалеев Марс
Гомерегездэ   онытмагыз    ,   дусларны   хэм   туганнарны.
Кара  кайгы  биргэн    чакта  тормышында   якыннарнын,.
Тозлы  яшь  куздэн  тамганда  , доньянын,    авырлыгыннан.
Кун,еле     сызлаган    чакта  ,  адашып   барган   юлыннан.

Кочлэре   беткэн   чагында  ,   курку  хисе  билэп  алгач ,
Килэчэге     бете   диеп  ,   кара  уйлар кун,ел   баскач.
Ж,эрэхэткэ   тоз  сипкэн  кук  ,  атлаган  чакта  адымын.
Сузырга    сез    онытмагыз  ,  якыннарга    ярдэм   кулын. 

Ташламагыз    авыр   чакта  ,  курсэтегез     дуслык    хисен.
Курсэтегез    туганнарга  , «кан  тартканнын,»   кочен  сизсен.
Тырышыгыз     курсэтергэ   ,     доньянын,    гэделлек  кочен
Онытмагыз     елмаерга    ,    ышанычлар    артсын     очен.

Онытмагыз   юлыгызда  ,  дусларны  хэм  туганнарны.
Кайтарыгыз   кузлэренэ  ,   яшэу    кочен  ,  якты   нурны.
Ташламагыз    гонах   кылып   ,   Сез   кирэк   чакта    Аларга.
Яратыгыз   чын   кун,елдэн  ,   тик   яхшы    гэмэл  кылырга.   

Гомерегездэ   онытмагыз    ,   дусларны   хэм   туганнарны!
Ташламагыз   гонах   кылып   ,   Сез   кирэк   чакта ,   Аларны!               

(20.11.2011.)