Благодатная!

Александр Широков 50
С трепетом и радостью в душе слушаю пение хора на литургии св. Василия Великого в прославлении Божией Матери, и особенно, в канун Рождественского поста и Рождества Христова:

"О Тебе радуется, Благодатная, всякая тварь, ангельский собор и человеческий род! Освящённый Храме и Раю словесный, девственная похвало, из Неяже Бог воплотися и младенец бысть, прежде век Сый Бог наш: ложесна бо Твоя престол сотвори и чрево Твое пространне небес содела. О Тебе радуется, Благодатная, всякая тварь, слава Тебе!"

Слава Тебе Господи, за Радость для души и сердца нашего!