Кайнар чэй эчик бергэ

Ямалеев Марс
   
Эсэлэмэгэлэйкум   диеп  ,  соенеп    очрашканга ,
Кул   биреп  ачык  йоз  белэн , елмаеп   якыннарга ,
Хэл   белешеп   белгэннэрнен, , исэн  саулыгын  телэп ,
Кайнар   чэйлэр   эчик    бергэ , донья   хэллэрен  сойлэп.

Дога   кылып     курешкэнгэ ,  Алланын,  рэхмэтенэ ,
Йорэк   ж,ылылары  белэн  , тин,  булыйк  хормэтенэ.
Безгэ  насыйп  булсын  диеп , очрашырга  ян,адан,
Якыннарга  саулык телик , югалтмаек яннардан .

 
Татлы  уллэнэн  хушлаган ,  кайнар   чэй  эчик  бергэ ,
Онытып  бар   мэшэкэтьне  ,  донья   эйлэнэсендэ.
Шифалы     дава   йорэккэ   бирэ   шул   курешулэр.
Чэй   артында   кумэк итеп   “чишелэ  мэсэлэлэр”.
 
Бергэ   дус , туганнар  белэн  ,  эчкэндэ татлы чэйлэр ,      
Гэж,эп   куанычлы   була  ,  чиксез   була    мизгеллэр.
Ж,ан   ж,ылысы  сирпеп  тора  табыннын,  ослэрендэ ,
Яхшы  уйлар  ,  якты  нурдай   сибелэ  кун,еллэрдэн.
(23.11.2011.)