Ж, иде гонах алда тора

Ямалеев Марс
      
         
Ж,иде   гонах    алда   тора  ,  кара   гамэл    кылырга.
Бэндэнен,   ж,анын   бозырга  ,  юлыннан   яздырырга.
Язмыш    бирэ    гомерендэ  ,   кешелекне   сынарга ,
Кун,еленэ    тормыш  юлын ,  тик  узенэ    сайларга.
 
Гонахларнын    ж,идесеннэн  ,    исемлектэ  беренче ,
ЭРЕ ГОРУРЛЫК  -   кешедэн  ,  остенлек ,  дошман   хисе.
Тин,   итеп   Аллага   узен  ,   мактанып  сойлэп  йору  ,
Санга  сукмый   бутэннэрне  ,  узен,не   эре  куру.

Икенчесе    гонахларнын,   булла ,  кара  - САРАНЛЫК.
Акча ,   «мал»   ж,ыеп   табигый  ,   хислэрне  онытырлык.   
ТУПАС    Ж,ЕНСИ   ТЕЛЭК   -   уйлар  ,  оченче  гонах  була  ,
Хиянэт  хэм   хэрэм кылу ,  ж,анын,ны   билэп  ала .

КОНЧЕЛЕК -  була    дуртенче ,  кара   эшлэр    эшлэтэ.
Элек    сойгэн    якынын,нан  ,  узен,не   читлэп  йортэ.
Бишенчесе    гонахларнын, -  БИРЭНЛЕК   бозыклыгы.
Тэмле  ашау  ,   кун,ел  ачу ,    харэм   аш   тозаклыгы.
 
Исемлектэ   гонахларнын,   алтынчысы  - ЯЛКАУЛЫК.
Алладан    курку   белмэйче  ,   курсэту  ваемсызлык .
 Изге  гэмэллэр    кылырга  ,  вакыт  ондэп  торганда ,
Бирмэгэндэ    ярдэм  кулын ,  якыннар  сораганда.

АЧЫ   ЯРСУ -  тотып  йорсэн,  ,  гэйбэт сузлэр  таратып ,
Учен   алсан,  уйлар  корып  , йорэген,не   ярсытып ,
Ж,иденчесе    гонахларнын,       упкынга   илтэ   торган. 
«Гэмэл  дэфтэр»   битлэренэ  ,  язылып  куя  торган. 
 
Гонах  кылып  гомер  кичсэн,  ,  яннарын,да  кем калыр?
Сират  куперен  чыкканда  ,  кем  ж,итэклэп  чыгарыр?
«Монкир  вэ  Нэнкир»  фэрештэ ,  нинди савап табырдыр?
Аллах   бэндэгэ   карата     ихтиярын   кылырдыр!
 
Сакланып   салкын   гонахтан , биргэн тормыш юлында.
Кун,ел  кузе  якты  булыр  ,  фарыз  -  намаз     кылганда.
ИМАН,  ОМЕТ   хэм   МЭХЭББЭТ ,  ярдэм  кулын сузырлар.
Карашларын,   гэмэллэрен,   якты   изге   булырлар.
               
(26.11.2011.)