ВIЧ НА ВIЧ НIЧ...

Зозуля Юрий Павлович
Така вона ще довоєнна, а ця додача й не лежача: ні дня, ні каїнам, ні юдам, не рідня...


попідтинням, попідтінням, –
завше грубше павутиння:
               
од зірок стіка проміння,
мляво каже свої вміння:

наставляє в цілім світі
свіжі ятері та сіті:
               
дня ніщо і не віщує, –
ніч тихесенько царює:

а лежить, немов ставок, –
з ополонками зірок:
               
риба ж в ополонки йде, –
б’є хвостом по світлу; Є!!!