Сынмасын кун, елдэ канатлар!

Ямалеев Марс
               

 Кыен   чаклар  бирсэ   язмышлар ,
 Туры  юлны   борса   тормышлар ,
 Капласа    давыллы   болотлар  ,
 Сынмасын   кун,елдэ     канатлар.

 Ун,айлы    бармаса    эшлэрен, ,
 Кузлэрдэн   тамсада  яшлэрен, ,
 Ашмаса   телэклэр   тормышка  ,
 Сабырлык  , туры  юл – табышка.

 Тошсен  хэм  егылсын    бар   тэнен, ,
 Канап     борын  ,  ватып  тезлэрне ,
 Сызлауга   туз  кысып     тешлэрен, ,
 Тик   тошермэ    рухлы    кун,лене.

 Ачу  итеп   болганчык  тормышка  ,
 Шокер  кылып   биргэн  язмышка ,
 Донья   мэшэкэтен    онытмыйча ,
 Яшик зихен , рухны   югалтмыйча .
                (28.11.2011.)