to captain wentworth

Лакуна Матата
виолончельные сюиты,
списки книг, которые ты прочел,
соль и перец твоих волос,
и самое главное – мысли

в так и не отправленных конвертах,
со свежими швами на сквозных лакунах,
напечатанные  на кашляющем ундервуде со сбитым прицелом
и со всеми клавишами backspace,
на висках – запечатленные, запекшиеся,
сочащиеся – сквозь наушники,
"сквозь стенки тонкие груди" вглубь,
по всем словарным статьям
присвоенные и на-рас-пев срывающиеся – с губ,
как на расстрел.

cello suites,
lists of the books you have read,
salt and pepper of your hair,
and — the thoughts

in those envelopes never sent,
with sutures fresh on perforating lacunas,
typed on a coughing underwood typewriter with the wrong backsight,
with all backspace keys;
thoughts stamped, coagulated — on my temple,
thoughts bleeding out from my sennheisers,
and — through paper-thin walls of my chest — deep, deep into the core;
from all dictionary entries —
seized.
and flying off — from your lips
as if rushing for a fusillade.