Байаты

Исмайлов Махаббат
Езизим хезин-хезинй
Йеллен гел ,хезин-хезин
Гёзю ёлда галмасын,
дуньяда хечь кимcенин.
 
***

Эзизим яваш-яваш,
Яшь устюняя гялир яшь
Аталар,яхши деиб;
Одун олсун, янар яшь

***
Эзизим герип диар,
Гурбятда  гярип  ди яр.
Отри бир бахыштан
Гяриби-гяриб дуаяр.

***

Эзизинам гиля нар,
Гиля-гиля гильянар,
Юмрук бойда юряя
Кяйнат дар,дуния дар.